Räkskal fond recept

Laddar...
Din sökning gav 25 träffar
Räksoppa barato

Har ni haft räkafton? Släng inte skalen utan gör en god, billig soppa och servera den med ett par oststänger. barato = billig på spanska, döpte därför soppan till barato.


Lyxig räkpasta

Denna rätt är lättlagad, lyxig och trevlig att bjuda på. Den hemgjorda buljongen ger rätten en riktig guldkant! Räkmarinad och buljong kan med fördel förberedas dagen innan.


Hälleflundra med knaprigt täcke, ..

Stekt smulat bacon med mycket smak tillsammans med cornflakes ger hälleflundran ett gott och smakrikt täcke. Räkorna som blir över när fonden kokas passar utmärkt ihop med mangodressingen.
Fond - räkor eller skaldjur
Fond - räkor eller skaldjur

Att ta vara på räkskalen efter färska räkor är en självklarhet för mej och kan jag inte använda dem genast så lägger jag dem i frysen till ett senare tillfälle. En skaldjursfond kan du själv avgöra o..Fiskfond
Fiskfond

En fond du kan ha i fisksoppa, Har du sparat skal från räkor kan du även ha i dem i fonden. Bra när den är helt utan tillsatser.Mias räkfond
Mias räkfond

Släng aldrig räkskalen! Det finns mycket smak i dom! Koka egen fond o gör fisksoppa på sen! Här är ett förslag på hur du enkelt kan göra för att få mkt smak av det som annars bara går i soporna.


Morots- lax- och kräftsoppa
Morots- lax- och kräftsoppa

Dillfrön förstärker kräftsmaken. Kan varieras med mera fisk, då blir det en god gryta. Som buljongbas hade jag avkok på räkskal. Om man vill kan soppan passeras innan fisk och kräftstjärtar går i, m..