Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raggmunksrulle

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet hade min stora son med sig hem en dag, det var jättegott och jag har gjort det några gånger efter det. Smaka och njut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär baconskivorna i 1-2 cm stora bitar Stek baconet på medelhög värme tills det blivit knaprigt. Lägg på hushållspapper så att fettet får rinna av. Mät upp mjöl,salt och farinsocker eller honung till raggmunkarna i en bunke. Tillsärr cirka hälften av mjölken och vispa klimpfri. Vispa ner resten av mjölken och till sist ägget..
  2. Skala potatisen och riv den fint. Blanda genast ner den i smeten så att det inte mörknar.
  3. Sätt på ugnen 250 grader. Grädda smeten som tunna pannkakor i stekpanna. Lägg en klick smör i pannan för varje gräddning.
  4. Blanda ingrediensen till lingonsalsan med mxer till slät sås. Lägg ut lite bacon mitt på pannkakakan och toppa med en klick salsa. Rulla ihop och lägg i ugnfast form. Värm raggmunkarna ( pannkakorna) i ugnen ca 6-7 MIN.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.