En fantastiskt god chokladtryffelkaka gjord på raw food-vis. Kokosolja hittar du i välsorterade livsmedelsaffärer eller i hälsokostbutiker.
Instruktioner
- Botten:
- Kärna ur dadlarna. Mixa alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Tillsätt vatten, lite åt gången till en bra konsistens, degen ska hålla ihop och vara en aning klibbig. Tryck ut degen i en form, ca 10x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ i frysen.
Chokladtryffel:
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills blandningen är helt slät. Var noga med att all avokado har mixats sönder.
Ta ut formen ur frysen och ta ut bottnen. Bred tryffeln över bottnen och ställ in i kylen i ca 1 timme för att stelna.
Skär chokladmoussetryffeln med en varm kniv för en snygg snittyta. (Värm kniven under rinnande varmt vatten)
- Sikta över lite kakao över bitarna vid servering.
Publicerat den
8 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar