- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mozzarellaost-fyllt bröd
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
- Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 cm tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft. Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen. Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
- Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar