Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungherrar

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkla men lättbakade och otroligt goda småkakor

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, marsanpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bitar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg. Plasta in degen och låt den ligga i kylen 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Grädda mitt i ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna på galler. Förvara i burk med tättslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.