Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmlandskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En verkligt bra kaka när man väntar många gäster. 24 stora bitar. Även känd om Silviakaka och Ranäterskaka

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa de hela äggen, äggvitorna och ströockret pösigt i 5 minuter med elvisp. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör i vattnet. Grädda i bakplåtspappersklädd långpanna (30x40cm) 175 grader i 20-25 min på nedersta falsen. Den ska inte vara allt för hårt gräddad utan bara just precis färdiggräddad och ljust, ljust gyllenbrun. Till glasyren smälter man först smöret tillsammans med florsockret. Sedan tar man av kastrullen och rör ner vaniljsockret och låter det hela svalna. När smör och sockerblandningen svalnat rör man ner äggulorna. Låt kakan valna innan glasyren breds på - strö över cocosflingor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Limparion 14 oktober 2008

    Ranäterskaka? Ransäter ligger ju annars i värmland...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.