Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Chokladcréme med mandelbotten. Mumsigt värre! Tips: Prova och byt ut Fazer Ögon Mörk Choklad mot Fazer Ögon 70% Premium Choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Blanda mandelmassa och socker med elvisp, tillsätt smöret lite i taget. Blanda i äggulor, mjöl och mandelmjöl. Vispa äggvitor och florsocker till lös maräng, blanda sedan med mandelsmeten. Häll upp i smord bröad form, grädda i ugn 150° ca 60 minuter. Låt svalna, lossa kakan från formen. Lägg mandelspånen på en plåt och rosta samtidigt som kakan gräddas, det tar 20-25 minuter.
  2. Chokladcrème Koka upp grädden och rör ner den rivna chokladen. Dela smöret i små bitar och rör ner i gräddchokladblandningen. Låt stå i kylskåpet tills smeten är tillräckligt stel att bredas på kakan. Strö över den rostade mandeln. Servera med konserverade persikor och lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sarah2009 3 april 2010

    varför står allt i gram? Hur många har köksvåg hemma? Jag ville baka denna tårta nu idag men kan inte pga att jag inte fattar måtten.. synd..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.