Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenost-plättar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda som de är, vill man kan man servera med löjrom, crème fraiche och rödlök! Perfekt som förrätt eller på buffebordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggulorna från vitan och vispa vitorna till hårt skum.
  2. Blanda gulor, mjölk och grädde. Blanda ner mjöl och mosad potatis. Vänd ner vitorna. Salta och peppra.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör. Klicka ut smeten som plättar. Stek på bägge sidorna tills de fått fin gyllenbrun färg. Riv lite ost ovanpå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.