Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljrån

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Intressant

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt vaniljsocker och vetemjöl. Vispa ägget poröst och blanda ner. Arbeta snabbt samman till en deg som får vila kallt i cirka 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och sporra ut rektanglar cirka 4 x 8 cm. Lägg dem på bakpapperklädd plåt och grädda kakorna i cirka 12 minuter. Blanda samman florsocker och äggvita till en slät glasyr och bred den tunt över de kalla kakorna. Strö på lite karamellströssel.
  3. Postat i Små kakor. Taggar: baka, kaka, vaniljrån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.