Det här är en majestätisk tårta. En riktig marängdröm med jordgubbar och en touch av lime. Från Allers nr 29/09.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Klä bottnen på två runda formar, 24 cm i diameter, med bakpapper. Smörj och mjöla kanten.
- Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och rör smeten slät mellan varje. Sikta ned de torra ingredienserna och tillsätt mjölken. Rör smeten slät och bred ut den i formarna. Rosta kokosflingorna gyllenbruna i en torr stekpanna på medelvärme. Rör om då och då.
- Maräng: Vispa äggvitorna och limesaften till ett fast, vitt skum. Tillsätt litet socker i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Häll varsamt ned choklad, koks och limeskal och bred ut på kaksmeten. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt dem kallna innan de lossas.
- Fyllning: Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Mixa jordgubbarna till puré. Tillsätt limesaften. Blanda socker och fryspulver och strö det över moset under kraftig omrörning.
- Bred vaniljkrämen över ena bottnen och bred jordgubbsmoset ovanpå. Täck med den andra bottnen. Garnera med jordgubbar och limeskal. sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar