Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Victoriatårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här är en majestätisk tårta. En riktig marängdröm med jordgubbar och en touch av lime. Från Allers nr 29/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä bottnen på två runda formar, 24 cm i diameter, med bakpapper. Smörj och mjöla kanten.
  2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och rör smeten slät mellan varje. Sikta ned de torra ingredienserna och tillsätt mjölken. Rör smeten slät och bred ut den i formarna. Rosta kokosflingorna gyllenbruna i en torr stekpanna på medelvärme. Rör om då och då.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna och limesaften till ett fast, vitt skum. Tillsätt litet socker i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Häll varsamt ned choklad, koks och limeskal och bred ut på kaksmeten. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt dem kallna innan de lossas.
  4. Fyllning: Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Mixa jordgubbarna till puré. Tillsätt limesaften. Blanda socker och fryspulver och strö det över moset under kraftig omrörning.
  5. Bred vaniljkrämen över ena bottnen och bred jordgubbsmoset ovanpå. Täck med den andra bottnen. Garnera med jordgubbar och limeskal. sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.