Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Victoriatårta nr 2

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Jag har tidigare lagt in en tårta med samma namn, men den här tårtan är annorlunda, med mandelbottnar och smörkräm och rabarber i fyllningen. Så hur löser vi namnproblemet? Jo, det här är helt enkelt Victoriatårta nr 2!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Markera två rundlar på bakpapper, ca 24 cm i diameter.
  2. Mal mandeln. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd sist varsamt ned den malda mandeln.
  3. Bred ut smeten jämnt innanför markeringarna på bakpapperet. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Dra bakpapperet med bottnarna till ett plant bakgaller för att kallna.
  4. Mät upp äggulor, socker och vispgrädde till smörkrämen i en kastrull. Värm upp under omrörning och sjud ett kort ögonblick tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen. Klicka ned matfettet, litet i taget, och rör krämen slät mellan varje tillsats. Smaksätt med vaniljsocker. Ställ kylskåpskallt att stelna till krämig konsistens.
  5. Mät upp vatten och socker till rabarbern i en kastrull. Ge lagen ett rejält uppkok så att sockret smälter. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg den i lagen. Sjud åter snabbt upp och dra därefter kastrullen åt sidan. Låt kallna.
  6. Lossa de kalla tårtbottnarna från bakpapperet och lägg samman dem med smörkrämen emellan och ovanpå.
  7. Häll upp rabarberbitarna och låt dem rinna av. Vispa grädden. Klicka grädden ovanpå tårtan och garnera med färska jordgubbar och rabarberbitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.