Serverar: 4 portioner
Såsen får en härlig syra av vinäger och vin. Tillsammans med nystekt abborre och pressad potatis mildras den något.
1. Skölj och torka fiskfiléerna. Ta bort bröstbenet genom att skära ett snitt på varsida om dem, så kallad byxning. 2. SÅS: Koka samman vinäger och vin till 1 dl. Tillsätt mellangrädde, salt och peppar. Sjud sakta i ca 5 min tills drygt 3 dl återstår. Rör ut Maizena i kallt vatten. vispa ner i såsen och låt koka upp. 3. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i vakteläggen. Dra kastrullen åt sidan och låt äggen ligga 4 min. Ta upp, knacka dem runt om så att skalet spricker, såola dem kalla, skala och halvera. 4. Vispa upp ägget, blanda ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Vänd filéerna först i ägget och därefter i ströbrödet. 5. Hetta upp smöret i en panna och bryn filéerna gyllenbruna på medelstark värme, 2-3 min på ena sida och 1 min på andra. 6. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skölj och strimla sockerärtorna, skölj och klyfta rädisorna. Lägg grönsakerna i det kokande vattnet, koka upp, häll av vattnet och tillsätt en klick smör. 7. Skölj och torka persiljan. Nyp bort stjälkarna oc lägg ner bladen i såsen tillsammans med dragonen. Mixa såsen ljusgrönprickig med mixerstav eller i matberedare. 8. Lägg såsen som en spegel på varma tallrikar, lägg på grönsaker, en fiskfilé och 2-3 ägghalvor. Servera med nykokt pressad potatis.