Den här rätten är perfekt att göra på grillen om vädret tillåter det. Tillagningstiden kan då blir något längre. Fisken är färdig när den är fast och vit i köttet.
Ingredienser
600 g abborrfilé utan skinn
4 ark aluminiumfolie
1 msk neutral olja
10 kokta skalade potatisar
3 tomater
1 purjolök
½ dl tomatjuice
1 msk dillfrö
50 g smör
1 kruka dill
1 citron
Salt
Peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 250°.
Skär abborrfilé i 3 cm breda bitar. Ta fram 4 stora ark aluminiumfolie och smörj dem med neutral olja. Fördela fisken på folien.
Skär kokt potatis i skivor. Grovhacka tomater, skölj och strimla purjolök.
Fördela potatisen, tomaterna, purjon och tomatjuice över fisken. Strö över dillfrö, 1 tsk salt och 2 krm vitpeppar. Fördela smör i de fyra paketen och vik ihop folien så att du får täta paket.
Ställ paketen på gallret i ugnen och sätt in en plåt under. Tillaga i ca 30 minuter.
Garnera fiskpaketen med några dillvippor, skär citronen i klyftor och servera med ett gott bröd vid sidan av.