Abborrpaket med potatis, tomater och purjolök

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den här rätten är perfekt att göra på grillen om vädret tillåter det. Tillagningstiden kan då blir något längre. Fisken är färdig när den är fast och vit i köttet.

Ingredienser

  • 600 g abborrfilé utan skinn
  • 4 ark aluminiumfolie
  • 1 msk neutral olja
  • 10 kokta skalade potatisar
  • 3 tomater
  • 1 purjolök
  • ½ dl tomatjuice
  • 1 msk dillfrö
  • 50 g smör
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Skär abborrfilé i 3 cm breda bitar. Ta fram 4 stora ark aluminiumfolie och smörj dem med neutral olja. Fördela fisken på folien.
    3. Skär kokt potatis i skivor. Grovhacka tomater, skölj och strimla purjolök.
    4. Fördela potatisen, tomaterna, purjon och tomatjuice över fisken. Strö över dillfrö, 1 tsk salt och 2 krm vitpeppar. Fördela smör i de fyra paketen och vik ihop folien så att du får täta paket.
    5. Ställ paketen på gallret i ugnen och sätt in en plåt under. Tillaga i ca 30 minuter.
    6. Garnera fiskpaketen med några dillvippor, skär citronen i klyftor och servera med ett gott bröd vid sidan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben