Ädel löksoppa med tomatcrostini

Serverar: 4 portioner

Gott och billigt.

Ingredienser

  • 600 g gula lökar
  • 2 msk smör
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 140 g ädelost
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 4 vitt formbröd i skivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 2 msk persilja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Ädel löksoppa: Skiva löken i ½ cm tjocka skivor. Fräs i smör i omgångar. Placera i kastrull efter hand. Tillsätt vatten. Smula ner buljongen och osten. Tillsätt salt och senapsfrö. Rör om tills buljongtärningarna och osten löst sig. Låt soppan sjuda på svag värme i 15 min. Gör under tiden tomatcrostini.
    2. Tomatcrostini: Sätt ugnen på 275 grader. Dela brödskivorna i trekanter. Rosta dem i ugnen. Gnid in ovansidan med vitlök. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna med en liten sked. Hacka tomatköttet och persiljan. Blanda tomathack, persilja och salt. Fördela på brödet. Ringla olivoljan över.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben