Ädelfärs med krämigt mos

Serverar: 4 portioner

Himla god köttfärslimpa med fluffigt mos.

Ingredienser

  • 1,3 kg potatis, (ca) mjölig sort
  • 1-2 dl mjölk
  • 20 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar, finfördelade
  • 200 g färska champinjoner eller annan svamp, delade
  • 400 g blandfärs
  • Smör
  • Peppar
  • 2 tsk timjan
  • 75 g ädelost
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda i mjölk, fett, kryddor och vitlök.
    2. Stek lök och svamp tillsammans med färsen. Smaka av med kryddor. Rör i smulad ädelost och mjölk, låt puttra ihop några minuter. Lägg färsen i mitten på en ugnsform, med moset på var sida. Strö över ost.
    3. Gratinera i 225 grader ca 20-30 minuter
    4. Servera med blandad sallad och inlagd gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben