Ädelgratinerad älgfärs

Serverar: 4 portioner

Ädelost, kantareller och viltkött - mums.

Ingredienser

  • 400 g älgfärs (eller nötfärs)
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 1 äggula
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • Smör till stekning
  • 8 skivor rotselleri
  • 3-4 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl kantareller
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g gräddädelost
  • Ev några vinbär
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt, peppar, vitlök och rosmarin. Arbeta färsen smidig med äggulan och grädden. Forma åtta fina färsbiffar och stek dem sakta i matfettet.
    2. Skala sellerin. Skär drygt centimetertjocka skivor och putsa till dem. Koka dem knappt mjuka i buljongen 10-12 minuter. Låt skivorna rinna av.
    3. Smörstek kantarellerna eller annan svamp i bitar, salt och peppra. Lägg en biff på varje selleriskiva. Toppa med små berg av kantareller. Lägg på tunt skivad ädelost. Sätt in i ugnen 225° i fem minuter så att osten mjuknar. Lägg på ett par vinbär.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    joeblack798 25 oktober 2008

    Här kommer en bild på älggrytan med äpplen ,lök och curry ! Mycket god1

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben