Gräddig krämig fyllning i härliga crépes som går bra att förbereda dagen innan för att endast gratineras vid servering.
Ingredienser
Crépessmet
3 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk smör
Fyllning
2 dl vispgrädde
135 g ädelost
Garnering
3 msk riven ost
50 g hackade valnötter
Instruktioner
Ugn 225º.
Vispa samman ägg, hälften av mjölken och mjölet till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Smält smöret i en stekpanna och rör ner det i äggsmeten.
Grädda crépsen med ca 3/4 dl smet i crépespannan.
OBS! Grädda bara på ena sidan.
Fyllningen:
Värm grädden i en kastrull. Smula i osten och rör tills den har smält samman med grädden. Fördela fyllningen som en sträng på varje créps på den ogräddade sidan.
Rulla samman, lägg i en smord ugnsfast form och strö över lite ost. Gratinera ca 5-10 minuter så de blir varma och gyllena. Garnera med valnötter och servera ex med en sallad.