Ädelostcrépes med valnötter

Serverar: 4 portioner

Gräddig krämig fyllning i härliga crépes som går bra att förbereda dagen innan för att endast gratineras vid servering.

Ingredienser

  • Crépessmet
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 135 g ädelost
  • Garnering
  • 3 msk riven ost
  • 50 g hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Vispa samman ägg, hälften av mjölken och mjölet till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Smält smöret i en stekpanna och rör ner det i äggsmeten.
    3. Grädda crépsen med ca 3/4 dl smet i crépespannan. OBS! Grädda bara på ena sidan.
    4. Fyllningen: Värm grädden i en kastrull. Smula i osten och rör tills den har smält samman med grädden. Fördela fyllningen som en sträng på varje créps på den ogräddade sidan.
    5. Rulla samman, lägg i en smord ugnsfast form och strö över lite ost. Gratinera ca 5-10 minuter så de blir varma och gyllena. Garnera med valnötter och servera ex med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben