Ägg i polenta

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott till något kött, t.ex.

Ingredienser

  • 19 cl mjölk
  • 19 cl kyckling- eller hönsbuljong
  • 1 1/4 dl polenta
  • 2 ½ dl ost (parmesan, Asagio ost eller vad man själv vill ha)
  • 6 ägg
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225º C. Smörj en muffinsplåt för 6 muffins. Koka upp mjölk och buljong på medeltemperatur i en kastrull När det kokar vispa sakta ner polentan och fortsätt vispa tills det tjocknar och liknar varm havregrynsgröt i konsistensen (ca 3 minuter med snabbkokande polenta). Stäng av värmen och tillsätt osten. Salta och peppra. Häll polentan alternativt skeda upp den i muffinsplåten, fyll inte mer än till hälften. Använd sked eller fingrar för att forma en grop i mitten av polentan genom att trycka upp polentan mot kanterna. Knäck ett ägg i mitten av varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter (max 20 minuter) eller till äggulan fortfarande är lite lös. Ta ut plåten och låt den stå i någon minut. Dra en liten smörkniv runt kanterna på polentan för att lossa den från kanterna på plåten. Använd en gaffel för att försiktigt plocka upp muffinsen ur plåten. Servera till exempel med stekt korv. Man kan till exempel äta dem till frukost bara så där.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben