Ägg Jacqueline

Serverar: 6 portioner

Passar både som förrätt och vickning.

Ingredienser

  • 1 pkt frysta havskräftstjärtar
  • 6 hårdkokta ägg
  • 40 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 liten burk knoppsparris
  • 6 tsk riven parmesanost
  • Sås
  • 25 g smör
  • 1 1/2 msk smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl tjock grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • Finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Tina kräftstjärtarna. Dela äggen mitt itu på längden. Pilla ur gulorna och passera dem med det rumsvarma smöret, paprikan och 5-6 finhackade råa kräftstjärtar. Fyll ägghalvorna med smeten.
    2. Låt sparrisen rinna av. Lägg den på botten av 6 välsmorda ugnsfasta portionsformar och sätt 2 ägghalvor med fyllningen uppåt, ovanpå sparrisen i var form.
    3. Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd under vispning med mjölk och grädde tills såsen är helt slät. Smaka av med kryddorna.
    4. Fördela de resterande hela stjärtarna över äggen. Slå på såsen och strö över osten. Gratinera formarna i ugn på 225° i 10-15 minuter tills ytan är gyllenbrun och bubblande. Strö lite dill över och servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben