Ägg och anjovislåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Omtyckt annorlunda maträtt

Ingredienser

  • 10 st kokta potatisar
  • 1-2 konserver anjovisfileer (spar spadet)
  • 3-4 st färska tomater
  • c.a 5 kokta ägg
  • 1-2 gula lök
  • 3 dl grädde ( tyvärr helst den fetare varianten)
  • C.a 2 dl Mjölk
  • Instruktioner

    Koka potatis, skivas sedan Koka äggen, skivas sedan Skiva tomaterna. Skiva löken Hacka anjovisen i mindre bitar, spar spadet. Smörj en ugnsform varva potatis ägg, lök tomat och anjovis. Häll på anjovisspad samt grädd och mjölkblandning till lagom mängd vätska. Krydda med peppar sparsamt, smaka av. In i ugn i c.a 175-200 grader. Ät gärna en bit Vikaknäcke till med brännvinsost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben