Ägg och ansjovislåda

Serverar: 4 portioner

Lådan passar bra som lunch eller middag eller på en rustik buffé och varför inte på julbordet. Beroende på antalet övriga rätter räcker den då till 6-8 personer.

Ingredienser

  • Ca 750 g potatis
  • 2 röda lökar
  • 2 gula lökar
  • Ca 20 ansjovisfiléer
  • Svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • 3 msk hackad persilja
  • Ströbröd
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°.
    2. Skala och skiva potatis och lök tunt. Fräs löken mjuk med matfett i en panna. Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnsform. Krydda med peppar.
    3. Täck med folie och sätt in lådan i ugnen ca 20 minuter. Ta bort folien. Vispa ihop ägg, mjölk och persilja och slå i formen.
    4. Sikta över lite ströbröd och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben