Ägg Pauline

Serverar: 4 portioner

Den här äggrätten är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Du smaksätter ägghalvor med röd chilisås, gul citronsås och toppar med härlig svart stenbitsrom. Enkelt och mycket gott.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 klyfta isbergssallad
  • 4 tomater
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 3 - 4 msk chilisås
  • 1 - 2 tsk pressad citronsaft
  • 4 skivor sandwichbröd
  • Smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Koka äggen 7-8 minuter så att gulan fortfarande är lite mjuk. Spola äggen med kallt vatten och skala dem. Strimla isbergssalladen och skär tomaterna i skivor.
    2. Blanda majonnäs och crème fraiche. Smaksätt hälften av blandningen med chilisås och hälften med pressad citronsaft.
    3. Rosta brödskivorna och bred dem med matfett. Fördela dem på tallrikar eller ett fat. Täck med strimlad sallad, lägg på tomatskivor och salta och peppra lätt.
    4. Skär äggen i halvor och lägg dem på smörgåsarna med vitan uppåt. Skeda över chilisåsen på ena ägghalvan och citronsåsen på den andra. Toppa varje ägghalva med stenbitsrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben