Äggfri kardemummakaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

En klar favorit både hos vår äggintoleranta familjemedlem som hos oss andra. Den blir hög och fin.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 150 g smör gärna rumsvarmt
  • 3 ½ dl socker
  • 2 ½ msk malen kardemumma
  • 5 dl mjölk
  • (ev. 1 msk socker till garnering efteråt)
  • 1 ½ msk smör till formen
  • 3 msk ströbröd " "
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver. Nyp i smör. Blanda i socker och mjölk.
    2. Smöra och bröa formen. Grädda i 30 min.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben