Äggkräm med citron och bär

Serverar: 4 portioner

Sötsyrlig citron och knapriga skorpor ligger som ett ljuvligt täcke över sommarens godaste bär. Passar perfekt till festligare tillfällen eftersom den är lätt att förbereda.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • ½ citron, rivet skal och saft av
  • 600 g bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär
  • 2 msk strösocker
  • Mandelskorpor, gärna smaksatt med choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden lätt.
    2. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke.
    3. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ner grädden i krämen.
    4. Blanda bären med strösocker.
    5. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera ev med citronmeliss.
    6. Tips! Byt ut citronen mot t ex citronlikör.
    7. Gör gärna maränger på äggvitan som blir över och smula över istället för skorporna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sabr0201 5 maj 2009

    OTROLIGT gott, jag sprider receptet till alla jag känner!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben