Sötsyrlig citron och knapriga skorpor ligger som ett ljuvligt täcke över sommarens godaste bär.
Passar perfekt till festligare tillfällen eftersom den är lätt att förbereda.
Ingredienser
2 dl vispgrädde
4 äggulor
3/4 dl strösocker
½ citron, rivet skal och saft av
600 g bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär
2 msk strösocker
Mandelskorpor, gärna smaksatt med choklad
Instruktioner
Vispa grädden lätt.
Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke.
Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar.
Ta bort från värmen och låt krämen svalna.
Vänd ner grädden i krämen.
Blanda bären med strösocker.
Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar.
Toppa med krossade mandelskorpor.
Garnera ev med citronmeliss.
Tips!
Byt ut citronen mot t ex citronlikör.
Gör gärna maränger på äggvitan som blir över och smula över istället för skorporna.
OTROLIGT gott, jag sprider receptet till alla jag känner!