Ägglåda...

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Perfekt rätt att göra av överbliven julskinka...

Ingredienser

  • 600 gr kassler/skinka
  • 10 hårdkokta ägg
  • smör
  • mjölk
  • 1/2 jätterasker
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader. Hårdkoka äggen. Skär kasslern/skinkan i små kuber eller strimlor. Smält smör, i med skinkan/kasslern, strö över mjöl och späd med mjölk. Den ska bli lite fastare än sås men inte lika tjock som stuvning... Smaka av med salt & peppar. Skär bort kanterna på jätteraskern och dela dem i kuber ca 1x1 cm. Smöra en ugnsfast form, skiva äggen och lägg däri, häll sedan kassler/skink såsen över. Täck till sist med brödkuberna. In i ugnen tills det fått lite färg ca 20 minuter. Servera med en sallad.
    2. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben