Knaprig ägglåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En suveränt god kvällsrätt. Räkorna kan man byta ut med kräftor, krabba mm

Ingredienser

  • 4-6 hårdkokta ägg
  • 4 hg räkor med skal
  • 1-2 buntar dill
  • Gratängsås
  • 2 msk margarin
  • 3 ½ msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt och peppar
  • smält smör och brödtärningar
  • Instruktioner

    1.Skiva äggen och lägg dem i en smord form. 2. Rensa räkorna och lägg dem på äggen. 3. Strö över dillen. 4. margarin i en kastrull och rör i mjölet. 5. Späd med mjölken. 6. Låt koka på svag värme 5 minuter. 7. Krydda. 8. Häll såsen över äggen. 9. Sist doppas brödtärningar i smält smör och lägg överst i formen. 10. Gratinera i 225 grader cirka 15 minuter. 11. Servera med en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    compe 14 oktober 2008

    et var jätte gott de får en 4 utav mig

    kjak3644 30 april 2010

    Kanon god ägglåda tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben