Knaprig ägglåda.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Till vickning el övrigt. God låda som kan stå färdig i förväg och bara ställas i ugnen före serveringen.

Ingredienser

  • 4-6 hårdkokta ägg
  • ca 3 hg räkor
  • Hackad dill
  • Sås. Stuvning
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3½ msk vetemjöl
  • 3½-4 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Vita brödtärningar
  • Smör
  • Instruktioner

    Skiva äggen och lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över räkorna. Fräs matfett coh mjöl späd med mjöklken till en sås som får koka några min. Salta, peppra och häll såsen över ägg och räkor. Sist doppas brödtärningar i litet smält smör och täck formen med dessa. Gratinera i 225 gr ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben