Ägglåda med skinka och purjo

Serverar: 4 portioner

Fick göra denna på hemkunskapen i skolan. Kan inte glömma den! Så god.

Ingredienser

  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 purjolök
  • 200 g rökt skinka (kassler)
  • Bechamelsås
  • 1,5-2 msk margarin eller smör
  • 2½-3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skiva de hårdkokta äggen. Skölj och ansa purjolöken och sjud den i saltat vatten (4 dl vatten + 2 tsk salt) ca 3-5 min.
    3. Gör såsen: Smält smöret, vispa i mjölet och mjölken. Sedan saltet och smaka av med vitpeppar.
    4. Skär skinkan i små tärningar.
    5. Smörj en ugnsfast form. Lägg i purjon i botten, täck den sedan med äggskivorna . Sedan på med skinkan och sist såsen.
    6. Gratinera i ugnen ca. 10-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben