Ägglåda med skinka och purjo
Serverar:
4 portioner
Fick göra denna på hemkunskapen i skolan. Kan inte glömma den! Så god.
Ingredienser
4 hårdkokta ägg
1 purjolök
200 g rökt skinka (kassler)
Bechamelsås
1,5-2 msk margarin eller smör
2½-3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt
Vitpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva de hårdkokta äggen. Skölj och ansa purjolöken och sjud den i saltat vatten (4 dl vatten + 2 tsk salt) ca 3-5 min.
Gör såsen: Smält smöret, vispa i mjölet och mjölken. Sedan saltet och smaka av med vitpeppar.
Skär skinkan i små tärningar.
Smörj en ugnsfast form. Lägg i purjon i botten, täck den sedan med äggskivorna . Sedan på med skinkan och sist såsen.
Gratinera i ugnen ca. 10-15 min.
Liknande recept
Ugnspannkaka med skinka och purjo
4.7
45 min
3
8
Pastasås med curry, purjo och skinka
4
4
3
Crêpes med keso och skinka
3.7
6
Skinka som i en dröm
4.5
30 min
4
3
persiljesås med ris och skinka
4
20 min
2-3
1
skinka/kassler/korv och potatislåda
4.2
1 h 20 min
2-4
7
Tjälknöl på färsk skinka
4.5
8-10
6
Kräftpasta med purjo och paprika
4
20 min
4
1
Teriyakikyckling med purjo och paprika
4
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!