Ägglåda med lax
Serverar:
2 portioner
En god liten rätt på kvällskvisten
Ingredienser
2 ägg
2-4 skivor rökt lax
2 msk finklippt dill
1-1½ dl vispgrädde
1 tsk potatismjöl
1-2 krm svartpeppar
Till gratinering
3 msk riven ost
Instruktioner
Hårdkoka äggen. Kyl, skala och skiva dem. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Strimla laxen och strö den och dillen över äggen.
Vispa grädden ganska tjockflytande. Blanda i potatismjöl och grovmalen svartpeppar. Häll grädden över innehållet i formen.
Strö över riven ost och gratinera i 225-250 grader i 10-15 minuter eller tills lådan är genomvarm och har fin färg.
Servera med isbergssallad och rostat bröd eller brytbröd.
Jag bytte ut den rökta laxen mot ett par filébitar av djupfryst lax, som jag kokat i lättsaltat vatten.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!