Ägglåda med lax

Serverar: 2 portioner

En god liten rätt på kvällskvisten

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2-4 skivor rökt lax
  • 2 msk finklippt dill
  • 1-1½ dl vispgrädde
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Till gratinering
  • 3 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Hårdkoka äggen. Kyl, skala och skiva dem. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
    2. Strimla laxen och strö den och dillen över äggen.
    3. Vispa grädden ganska tjockflytande. Blanda i potatismjöl och grovmalen svartpeppar. Häll grädden över innehållet i formen.
    4. Strö över riven ost och gratinera i 225-250 grader i 10-15 minuter eller tills lådan är genomvarm och har fin färg.
    5. Servera med isbergssallad och rostat bröd eller brytbröd.
    6. Jag bytte ut den rökta laxen mot ett par filébitar av djupfryst lax, som jag kokat i lättsaltat vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben