Ägglåda med tonfisk.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Passar lika bra till lunch som till buffèbordet.

Ingredienser

  • 1 brk tonfisk i vatten 200 g
  • 1 gul lök
  • 4 kokta potatisar
  • 4 tomater
  • ½ grön paprika
  • 8-10 oliver
  • 1 msk matolja
  • Salt
  • Peppar
  • 3-4 msk hackad dill
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½-1 tsk svartpeppar
  • 2-3 dl riven ost
  • Instruktioner

    Häll bort spadet från tonfisken och dela den i mindre bitar. Skala löken och skär den i ringar. Skiva potatis, tomater, paprika och oliver. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök och paprika tills det har mjuknat. Lägg potatisskivorna i botten på en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Lägg på tomatskivor, lök, paprika, oliver och tonfisk. Strö över dillen. Vispa upp äggen med en gaffel och tillsätt mjölk, salt och peppar. Häll blandningen i formen. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader, 25-30 min, eller tills äggstanningen har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben