Äggost med björnbärskompott

Serverar: 6 portioner

Len, mild äggostliknande kräm möter syrligt söta björnbär och knapriga nötter på toppen är jättegott.

Ingredienser

  • 250 g frysta björnbär
  • ½ dl farinsocker
  • Färskpressad juice av 1 lime
  • 1 msk maizena
  • 3-4 msk hackade pistaschnötter
  • Äggost
  • 2 ägg
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 g mascarponeost
  • Rivet skal av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Koka björnbären, (spara några till garnering) med sockret ca 3 minuter, tillsätt limejuice och ev mer socker då bärens sötma kan variera. red med maizena utrört i ½ dl kallt vatten och låt sjuda ytterligare 2 minuter, låt svalna.
    2. Dela äggen i gulor och vitor, vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulorna luftigt med florsocker och vaniljsocker. Blanda mascarponen med äggulorna, tillsätt rivet limeskal och vänd ner äggvitan.
    3. Varva björnsbärskompott med äggost i 6 glas, förvara i kyl fram till servering. Toppa emd de hela björnbären, pistaschnötter och en kvist citronmeliss strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben