Äggrätt i ostsås

Serverar: 4 portioner

Fått detta recept av min mamma

Ingredienser

  • 4 St ägg
  • 1 pkt crabfishpinnar
  • 1/4 kg skalade räkor
  • 1 knippe dill
  • ½ franskbröd
  • Ostsås
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl kaffegrädde
  • 300 g ost med smak
  • Svartpeppar
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Hårdkoka äggen och skär crabfishpinnarna i småbitar.
    2. Skiva äggen och täck botten på en ungsfast form.
    3. Strö över crabfishpinnar, räkor och klipp rikligt med dill ovanpå.
    4. Smält margarinet och ha i mjöl, späd med grädde, låt koka någon minut, riv osten och låt den smälta ner i såsen. Smaka av med kryddor.
    5. Häll såsen i formen, skär brödet i tärningar och fördela över.
    6. Gratinera i 20-25 minuter eller tills brödet fått färg
    7. Ugn 225 gr.
    8. Servera med en grönsallad och en kall öl

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben