En varm och krämig äggröra landar mjukt i magen. Här har den fått smak av curry och serveras på rostat bröd med färsk spenat och knaperstekt bacon.
Ingredienser
1 pkt bacon, ca 140 g
1 gul lök
smör till stekning
1 tsk curry
6 ägg
1 dl Kelda mellangrädde
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor rostat bröd
1 påse färsk babyspenat, ca 80 g
Instruktioner
- 1. Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper.
- 2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Rör i curryn.
- 3. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och häll smeten i pannan. Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjuk och krämig.
- 4. Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Frukostvanor som varar!
Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...