Äggröra med lax eller annat

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Vart gott och enkelt och går även att använda tonfisk eller finfördelad kyckling som alternativ

Ingredienser

  • 7 stora ägg
  • 250 g laxkotlett
  • ca 40 g bolognese pulversås (blå band)
  • 2 dl lätt grädde
  • ca 150 g valfri mildare riven ost
  • 2 riven vitlöks klyfta
  • 1-2 tsk hot saus chile habanero
  • 1 msk socker
  • 1 msk soya
  • pizzakrydda
  • örtsalt
  • bland peppar
  • ketchup
  • 1 lime
  • ris
  • Instruktioner

    1. Stek laxen och hacka upp den i mindre bitar ca 1 cm i ganska mycket smör. Blanda alla äggen väl uppvispat med resten av varorna förutom kryddorna, lime och ketchup
    2. Lägg i äggröran inkl alla bitar av lax i en stekpanna och rör om tills det är som en gryningt såsig stuvning. Krydda med ganska mycket pizzakrydda sen örtsalt och blandpeppar efter smak och smaka av och blanda
    3. Servera med nykokt jasmineris iblandat och gärna med en grönsaksmix som (ärter, majs och paprika på påse) att blanda i. Gärna några strängar ketchup och en knutta limesaft direkt på portionen efter smak och / eller en valfri dressing på.
    4. Klart

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben