Äggröra med svamp och jordgubbs-melonsallad

Serverar: 1 portioner

Energi 346 kcal Fett 16 g Protein 20 g Kolhydrat 34 g Fibrer 8 g

Ingredienser

  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g blandsvamp
  • 5 g olivolja
  • ½ finhackad lök
  • ½ dl bladpersilja
  • 125 g melon
  • 125 g jordgubbar
  • 2 msk naturell yoghurt
  • 10 g pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägget med salt och peppar.
    2. Skölj svamparna och skär dem i kvartar. Rosta dem i en stekpanna med lite olja, salta och peppra. Tillsätt hackad lök. Strö över persilja när all fukt har kokat ur svampen och löken, och låt det steka med i 1 minut innan det tas ur pannan.
    3. Rör försiktigt ihop ägget på medelvärme i stekpannan tills det stelnar lätt.
    4. Melon och jordgubbar skärs i mindre bitar och läggs upp med lite yoghurt på och hackade pumpakärnor.
    5. Lägg upp äggröran med svampar och strö eventuellt över lite extra persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben