Äggsallad med frasig parmaskinka

Serverar: 8 portioner

utmärkt som lunch- eller förrätt

Ingredienser

  • Senapsdressing
  • 2 tsk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 8 ägg, medelstora
  • ca 130 g machésallad, sköljd, torr
  • Instruktioner

    1. Senapsdressing: Vispa ihop senap, vinäger och citronsaft i en skål. Vispa i oljan lite i taget, smaka av med salt och peppar.
    2. Dela skinkskivorna i fyra bitar. Stek dem i het panna med en gnutta matfett tills de får färg och blir frasiga. Låt svalna på hushållspapper. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg i äggen när det kokar och koka 6–7 minuter. Spola dem med kallt vatten. Skala och dela äggen. Lägg upp machésallad, ägghalvor och frasig skinka på ett fat. Ringla över dressing och ta några tag med pepparkvarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben