Det här är en del av en kinameny jag gjorde inspirerad av ett besök i Shandong-provinsen i Kina 2009. De flesta recepten fungerar iofs för enskilt också. Följande recept ingick i menyn och finns i min kokbok:
Äggstekta nudlar
Haricots Verts med färsk vitlök och bladpersilja
Stekt kyckling i sötsur sås av ananas
Räkor och purjolök med oystersås
Kinesisk svamp och paprika
Råstekt persiljerot med soja och vitlök
Ingredienser
4 bitar nudlar
4 ägg
Salt/soja
Instruktioner
- Koka upp vatten, salta det innan du lägger i nudlarna. Bryt gärna nudlarna till mindre bitar innan du lägger dem i vattnet. Stäng av vattnet när du lägger in nudlarna och låt nudlarna ligga i det varma vattnet 1 minut mindre än vad är rekommendationen.
- Häll ut vattnet och lägg nudlarna i en varm wok eller stekpanna med en klick olja. Slå 4 ägg (1 ägg/nudelbit) över nudlarna och rör om tills ägget stelnat.
- Servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)