Äggstekta nudlar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 10 minuter

Det här är en del av en kinameny jag gjorde inspirerad av ett besök i Shandong-provinsen i Kina 2009. De flesta recepten fungerar iofs för enskilt också. Följande recept ingick i menyn och finns i min kokbok: Äggstekta nudlar Haricots Verts med färsk vitlök och bladpersilja Stekt kyckling i sötsur sås av ananas Räkor och purjolök med oystersås Kinesisk svamp och paprika Råstekt persiljerot med soja och vitlök

Ingredienser

  • 4 bitar nudlar
  • 4 ägg
  • Salt/soja
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, salta det innan du lägger i nudlarna. Bryt gärna nudlarna till mindre bitar innan du lägger dem i vattnet. Stäng av vattnet när du lägger in nudlarna och låt nudlarna ligga i det varma vattnet 1 minut mindre än vad är rekommendationen.
    2. Häll ut vattnet och lägg nudlarna i en varm wok eller stekpanna med en klick olja. Slå 4 ägg (1 ägg/nudelbit) över nudlarna och rör om tills ägget stelnat.
    3. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben