Äkta frasvåfflor

Serverar: 10 portioner

Det här är ett gammalt mormorsrecept på äkta frasvåfflor. Dessa innehåller vispgrädde i smeten. Klassiska tillbehör är vispad grädde och sylt.

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1 krm salt
  • 2 ½ dl vatten
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält smöret.
    2. Vispa upp ägget. Vispa ner salt, vatten och mjöl, lite i taget. Tillsätt det smälta smöret.
    3. Vispa grädden och rör ner i smeten. Låt svälla.
    4. Pensla laggarna med smält smör och grädda våfflorna.
    5. Servera med grädde och sylt.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (2)

    Johanna_jois 7 mars 2010

    Otroligt goda..hela familjen glufsade i sig!! :D

    mammamus 28 juni 2010

    men frasigheten var bra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben