Värdinnans frasvåfflor

Serverar: 4 portioner

Härligt goda våfflor med hallongrädde.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • Hallongrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 paket djupfrysta, tinade hallon ca 225 g
  • Ev 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Låt det svalna. Vispa grädden. Blanda vatten och vetemjöl till en slät smet. Tillsätt socker, salt, smör och grädde.
    2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Vispa grädden till servering. Blanda hallonen med grädden. Smaksätt ev med socker. Du kan grädda våfflorna i förväg. Lägg dem på ugnsgallret eller på plåtar. Hetta upp dem strax före serveringen i ugn vid 225º 3-5 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    7

    Kommentarer (2)

    Lilleby 16 maj 2012

    Detta vart jätte goda våfflor

    ChristianEriksson_1 23 november 2016

    Supergoda och frasiga våfflor jag lade till kardemumma då jag tycker det är gott i våffelsmeten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben