Mammas frasvåfflor

Serverar: 4 portioner

Så här gjorde min mamma alltid sina våfflor när jag var liten. Det är en lite svårare variant men våfflorna blir otroligt krispiga. Tänk bara på att våffeljärnet ska vara riktigt varmt! Annars kommer det att klibba.

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • smör till våffeljärnet
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölet med vattnet till en slät smet. Vispa grädden och sockret tills grädden är hård. Vänd ner grädden i smeten. Grädda och servera.
    2. En svensk klassiker är så klart att servera våfflorna med hjortron- sylt. Annars kan du prova den amerikanska varianten med lönnsirap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben