Yngves frasvåfflor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Frasiga och goda våfflor till eftermiddagskaffet.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ liter gräddmjölk
  • 3 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker, ev
  • 3 msk smält smör
  • Till servering
  • Valfri sylt
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    Vispa samman mjölet och mjölken. Skilj äggulor och -vitor. Sätt till äggulorna, sockret och ev. 1 tsk vaniljsocker samt det smälta smöret. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner i smeten. Smörj våffeljärnet och grädda våfflorna guldbruna på båda sidor. Ta upp dem, men lägg dem inte över varandra utan lägg dem var för sig på galler så de håller sig frasiga lite längre. Putsa dem, klipp dem och servera med en god sylt samt vispad grädde. Eller varför inte en god glass till.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben