Goda till frukost, mat eller bara doppa i olivolja
Ingredienser
50 g jäst
1 ½ msk salt
½ dl ljummet vatten (37 grader)
3 msk oliv olja
2 msk honung
Ca 14 dl vetemjöl
Ev. svarta oliver eller soltorkade tomater efter smak
Instruktioner
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna och arbeta degen mycket väl, gärna i maskin.
Låt sedan jäsa dragfritt i 45 minuter.
Ta upp degen och knåda väl och lägg sedan tillbaka i bunken och låt jäsa ytterligare 45 minuter.
Knåda sedan degen igen och forma till två runda bröd och lägg på en smord plåt och låt jäsa ytterligare i 45 minuter.
Sätt sedan på ugen så den hinner bli varm. Ugnen ska stå på 275 grader.
Ställ in limporna efter jästidens slut, längst ner i ugnen i ca 10-15 minuter. Sänk sedan temperaturen till 200 grader och lägg en folie över bröden och grädda vidare i 35 minuter.
Ta ut limporna och pensla kallt vatten över dem och låt svalna.
Hej! Jag gissar att det skall vara 1/2 liter vatten, är det rätt? Lena