Äkta shop suey

Serverar: 4 portioner

Denna berömda wokrätt serverades första gången på en kinesisk restaurang i San Fransisco. Receptet är lätt att variera efter egen smak.

Ingredienser

  • 225 g fläskfilé
  • 2 msk maizena
  • 2 tsk solrosolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 salladslökar , finhackade
  • 1 röd paprika , strimlad
  • 75 g sockerärter
  • 75 g sojaböngroddar
  • 75 g champinjoner , skivade
  • 100 g vattenkastanjer eller bambuskott , avrunna
  • 1,5 dl hönsbuljnong
  • 1 msk maizena
  • 6 msk hoisinsås
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i tunna strimlor. Vänd köttet i maizena tills köttet är täckt.
    2. Hetta upp hälften av oljan i en wok på hög värme. Tillsätt köttet och fräs under omrörning tills köttet är brynt. Lägg köttet på ett fat och håll det varmt.
    3. Hetta upp resten av oljan i woken. Pressa ner vitlöken och tillsätt salladslöken och paprikan. Fräs under omrörning, ca 1 minut. Tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare 2 minuter tills de är lätt mjuka.
    4. Tillsätt sojaböngroddar och champinjoner. Fräs under omrörning i 2 minuter. Tillsätt vattenkastanjer eller bambuskott. Blanda 1 msk buljong med 0,5 msk maizena och blanda det med hoisinsåsen.
    5. Tillsätt resten av buljongen, sjud upp och låt sjuda under omrörning tills vätskan tjocknar. Tillsätt fläskköttet och värm upp tills allt är genomvarmt.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben