Äkta skånsk äggakaka

Serverar: 2-3 portioner

Servera med stekt fläsk och lingonsylt. Gott!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Vispa äggen kraftigt. Tillsätt mjöl och mjölk omväxlande så att smeten blir jämn. Salta. Bryn matfettet i en stekpanna och häll i äggsmeten. Stick försiktigt med en kniv så att smeten stelnar jämnt. När undersidan är färdig, vänds kakan på ett lock och gräddas på andra sidan. OBS! Måste stelnat till rejält innan den vändes!

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2
    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (1)

    summer_girl 5 juli 2008

    Jag tycker inte de funkade så bra.För min blev helt fördärvad. Jag tycker det är dålig information man får . För man vet ju inte när man ska vända den.. Om ni vill ge mig en förklaring så e de okej.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben