Skånsk äggakaka med knaperstekt fläsk

Serverar: 4 portioner

Servera med rårörda lingon, färska lingon som blandas med socker eller med äppelmos eller smörstekta äppelklyftor och knaperstekt fläsk.

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör
  • Fläsk, stekt
  • Lingon, rårörda
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör.
    2. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg.
    3. Vänd den sedan och stek den gyllenbrun på andra sidan.
    4. Servera med rårörda lingon, färska lingon som blandas med socker och knaperstekt fläsk.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (1)

    Christina Wiman 12 februari 2018

    Äggakakan blev helt perfekt och var mycket god. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben