Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
Det finns så så många fuskvarianter. Här följer ett äkta italienskt recept på " kolarhustruns spagetti ". Svartpepparkornen symboliserar kolet.
Skala och finhacka löken. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna och låt löken fräsa sig mjuk utan att få färg. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull och koka spagettin enligt anvisningarna på paketet. Den ska bara vara al dente! Skär under tiden pancettan eller sidfläsket i små tärningar och blanda med löken. Höj värmen och bryn i 2-3 minuter eller tills fläsket fått fin färg. Tillsätt vin och låt det koka in nästan helt. Vispa upp ägg i en bunke. Riv osten oco blanda ner tillsammans med finhackad persilja och lite salt. Pressa i vitlöksklyftan. Häll av vattnet från den färdigkokta spagettin. Häll på lök och fläskblandningen och äggsmeten. Rör om ordentligt. Stöt pepparkornen och strö över en rejäl dos. Servera med extra parmesan.
Denna rätt brukar jag äta i italien, och det här ser verkligen ut att vara det äkta receptet! :-)
Har faktiskt aldrig tillagat denna rätt förrän nu, men det kommer att bli betydligt fler gånger nu. Mycket gott!
Jag tyckte det var kanon, men inte min sambo...
En fullpoängare tycker jag. Krämig och god och utan grädde som sej bör. Känns verkligen "äkta". Nu använde jag tärnad bacon, som är fusk naturligtvis. Men nästa gång skall jag göra carbonaran på "riktigt".
Mycket gott. Kommer jag absolut göra om.