Älgfärsbiffar med fyllning

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Smakrika biffar gjord på Västerbottensost och med färskostsfyllning. Serveras med potatismos.

Ingredienser

  • ca 600 g älgfärs
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • 1½ dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 msk steksmör
  • Fyllning
  • 100 g färskost (ex gräslök)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på ca 175-200 grader.
    2. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Gör lagom stora plättar i handen lägg fyllningen i mitten och forma försiktigt biffarna. Lägg gärna de klara biffarna på ett fat med lite vatten, så de inte fastnar.
    3. Värm pannan med mycket smör. Stek biffarna ca två minuter på var sida så de får en fin yta. Lägg biffarna i en ugnssäker form, ännu en gång med lite vatten. När alla biffarna är stekta, sätt in formen i ugnen tills det är tid att servera. Sätt gärna folie över om de får stå längre än fem minuter.
    4. Servera helst med potatismos.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben