Älgfärsbiffar med sydländsk smak.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Då jag lagar mycket vilt prövar jag ofta med olika kryddningar som variation. De här biffarna har blivit en favorit.

Ingredienser

  • 6-7 hg älgfärs (el nötfärs)
  • 1 riven gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl lätt créme fraiche
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • ca. ½ dl blandat färsk mynta och färsk koriande
  • 200 g fetaost i små bitar
  • 1 dl hackade svarta oliver
  • Salt
  • Peppar
  • matlagningsgrädde
  • Viltfond
  • Instruktioner

    Gör som vanligt och låt ströbrödet svälla med ägg, mjölk och créme fraiche. Blanda i alla kryddor, torra som färska. samt den rivna löken, salt och peppar. Rör ner färsen och blanda i ost och oliver. Forma till biffar och stek på medelstark värme i en grillpanna eller vanlig stekpanna. Låt alla biffar puttra färdigt under lock sedan du hällt på 2 dl matlagningsgrädde och lite viltfond. Servera med en god sallad och nykokt mandelpotatis eller mos på mandelpotatis med västerbottenost. Det är också gott med dijonsenap till.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2
    3.7
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben