Saftigt goda järpar som serveras med krämig potatispuré och mustig sås. Höstligare kan det inte bli.
Ingredienser
750 g älgfärs eller nötfärs
1 ägg
1 äggula
1 dl crème fraiche
1-2 schalottenlökar
1 msk torkade trattkantareller
2 msk rårörda lingon
Salt
Svartpeppar
12 skivor bacon
Sås
½ gul lök
1 morot
Smör
1 msk tomatpuré
1 tsk mörkt muscovadosocker
3 dl kraftigt rödvin
2 dl vilt- och kantarellbuljong av fond på flaska
½ tsk torkad rosmarin
2 enbär
2 msk maizena
Salt
Svartpeppar
2 msk torkade trattkantareller, blötlagda
½ dl frysta lingon
Puré
1 kg mandelpotatis eller annan mjölig potatis
1 dl mjölk
1½ dl grädde
25 g smör
Salt
Svartpeppar
Socker
Servering
Lättkokt broccoli
Oj vad gott! En klar femma! Börja med såsen och sedan potatisen dock. Köttet är ju klart på 15 min i ugnen men såsen ska reduceras i 30 minuter. Kan man ju komma på själv om man läser noga men det gjorde inte jag...