Älgfärsspett med lingonchutney

Serverar: 20 portioner

Goda färsspett med örtsmak.

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 500 g älgfärs
  • 250 g blandfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl grädde
  • ½ msk dijonsenap
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk finhackade enbär
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Lingonchutney
  • 250 g lingon
  • ½ rödlök
  • ½ dl flytande honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ströbröd och mjölk låt stå ca 30 minuter. Rör ner resten och blanda till en jämn färs.
    2. Forma färsen till 20 järpar. Lägg dem i en smord form. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter. Trä upp dem på spett vid servering.
    3. Lingonchutney: Låt alltsammans koka upp och sjuda ca 10 minuter. Skumma och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben